خطا
  • قالبی برای نمایش موجود نیست . لطفا با سرپرست سایت تماس بگیرید
جمعه, 19 مهر 727 ساعت 03:30

ثبت شرکت چیست؟

نوشته شده توسط 

راهنمای جامع ثبت شرکت به همراه بخشنامه ها و دستورالعمل های جاری ثبت شرکت در ایران و مناطق آزاد

ثبت شرکت چیست؟

کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی جهت دستیابی به سود و منفعت می-توانند توانایی¬های خود را اعم از سرمایه-تخصص و ارتباطات در کنار یکدیکر قرار دهند که مجموع این توانایی¬ها در کنار هم می¬بایست تحت چهارچوب خاص با عقد قراردادی مابین این افراد صورت پذیرد و شرکتها نوع خاصی از این قراردادها هستند که هرکدام از انواع شرکتها شامل (مسئولیت محدود، سهامی خاص، سهامی عام، تضامنی…) چهارچوب و تعریف خاصی از ارتباطات مابین شرکاء و سهامداران و همچنین مابین شرکا و اشخاص ثالث (خارج از شرکت) را بیان می¬دارد.

 تعریف موسسه

موسسات غیر تجاری اشخاصی حقوقی هستند که فقط در زمینه امور خدماتی مشغول هستند و برخلاف شرکتها جنبه تجارتی ندارند.موسسات غیر تجاری به دو قسم می¬باشند. انتفاعی و غیرانتفاعی. مقصود از موسسات انتفاعی اشخاصی حقوقی می¬باشند که مقصود از تشکیل آنها جلب منافع و تقسیم سود بین اعضاء خود می¬باشد و موسسات غیرانتفاعی جهت تقسیم منافع و تقسیم سود تشکیل نشده¬اند و مانند انجمن¬ها و سندیکاها، اتحادیه¬ها، احزاب و دستجات سیاسی و NGO ها می¬باشد. جهت ثبت موسسات غیرانتفاعی باید از سازمان¬ها یا وزارتخانه¬های مربوطه مجوزات حصال گردد.

اجباری بودن اخذ کد اقتصادی و پلمپ دفاتر

۱-کلیه تجار و بازرگانی (اعم از شخص یا شرکت) به استناد ماده ۶ قانون تجارت می بایست دفاتر خود را پلمپ نمایند که البته ۴ نوع دفاتر شامل دفتر روزنامه، دفتر کل، دفتر دارائی و دفتر کپیه وجود دارد که فقط پلمپ نمودن دو دفتر روزنامه و کل اجباری است.

نکته ۱) دفاتر هر سال مالی می بایست تا انتهای سال مالی قبل پلمپ شده باشد. به طور مثال دفاتر سال ۱۳۹۲ می بایست تا پایان اسفند ماه سال ۹۱ پلمپ می شد.

 

توصیه: جهت جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه متقاضیان لطفا حداکثر تا پایان آذرماه دفاتر خود را پلمپ نمایید زیرا در ماههای پایانی هزینه اخذ پلمپ دفاتر بیشتر و زمان طولانی تری نیز جهت پلمپ دفاتر سپری خواهد شد.

کد اقتصادی: به استناد مفاد ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم اصلاحی مصوب سال ۱۳۸۰ کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی موظف به دریافت کد اقتصادی هستند لذا کلیه تولید کنندگان و تجار جهت مراودات تجاری خود می بایست دارای کد اقتصادی باشند لزوم اخذ کد اقتصادی جهت اخذ کارت بازرگانی، افتتاح حساب بانکی، حضور در مناقصات و مزایدات دولتی و خصوصی و انعقاد قراردادهای دولتی و صدور فاکتور ایجاد خواهد شد.

دستورالعمل های جدید جهت ثبت و تغییرات شرکت ها

-طبقه بخشنامه ۱۰/۰۸/۸۹ – ۱۳۹۷۱۳۱۸۹ تاسیس شرکتها و موسسات مراقبتی و حفاظتی نیاز به مجوز ناجا دارد.

۲- طبق بخشنامه ۱۳/۰۹/۸۹- ۸۹/۱۶۰۲۰۱ موسسات غیرتجاری مشمول بند الف ماده ۰ آئین مذکور در مرجع ثبت شرکتها برای تاسیس نیاز به مجوز دارند اما برای ثبت تغییرات موسسات مذکور نیاز به مجوز ندارند.

۳-طبقه بخشنامه ۱۲/۱۰/۸۹ – ۸۹/۱۸۵۳۳۸ موسسات قرآنی با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی قابل ثبت می باشند.

۴-طبقه بخشنامه ۰۲/۰۳/۹۰ – ۹۰/۳۹۸۵۲ برای تاسیس و تغییرات نهادهای پولی و اعتباری از قبیل بانکها، موسسات اعتباری، تعاونی های اعتباری، صندوقهای قرض الحسنه، صرافی ها و شرکتهای واسپاری (لیزینگ) نیاز به اخذ مجوز از بانک مرکزی می باشد.

۵-طبقه بخشنامه ۱۹/۱۰/۹۰ – ۹۰/۱۸۹۷۵۱ ارائه گواهی عدم سوء پیشینه کیفری برای مدیران(مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره) و بازرسین شرکتهای تجاری در مرحله تاسیس ضروری و به هنگام تغییرات، اظهار و تایید عدم سوء پیشینه کیفری مدیران و بازرسین در ذیل صورتجلسه مجامع عمومی و عادی (سالیانه و یا فوق العاده) کفایت می نماید.

۶-طبقه بخشنامه ۲۶/۱۰/۹۰ – ۹۰/۱۹۲۹۳۸ موسساتی که بدون مجوز از بانک مرکزی فعالیت داشته اند برای تغییرات و انحلال آنها نیازی به اخذ مجوز نمی باشد اما موسساتی که برای تاسیس اقدام به اخد مجوز از بانک نموده اند کماکان با مجوز از بانک یاد شده به عمل خواهد آمد.

۷-طبقه بخشنامه ۰۲/۰۷/۹۱- ۹۱/۱۲۰۲۶۶ ایجاد و تغییرات نهادهای پولی و اعتباری برای تاسیس و تغییرات نیازمند اخذ مجوز از بانک مرکزی می باشند.

۸-طبق بخشنامه ۱۳/۰۷/۹۱ – ۱۳۱۱۲۰/۹۱ برای تاسیس موسسات یا تعاونی های دانش بنیان نیاز به اخذ مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می باشد.

۹-طبق بخشنامه ۳۰/۰۹/۹۱ – ۱۹۰۶۰۴/۹۱ مرجع ثبت شعب و نمایندگی شرکت خارجی تنها اداره ثبت شرکتهای تهران می باشد.

۱۰- طبق بخشنامه ۰۲/۱۰/۹۱ – ۱۹۱۵۳۶/۹۱ برای ثبت موسسات حقوقی نیازی به داشتن پروانه وکالت نمی باشد.

۱۱- طبق بخشنامه ۱۸/۱۰/۹۱ – ۹۱/۲۰۴۹۴۷ برای تبدیل سهام بانام به بی نام و بالعکس موارد ذیل لازم و ضروری می باشد:

•تصویب مجمع عمومی فوق العاده مبنی بر تبدیل سهام

•جهت تبدیل سهام بی نام به بانام سه نوبت آگهی تبدیل در روزنامه کثیرالانتشار به فاصله ۵ روز و مهلت حداقل ۲ ماهه

•جهت تبدیل سهام بانام به سهام بی نام یک نوبت آگهی تبدیل در روزنامه کثیرالانتشار شرکت و مهلت حداقل ۲ ماهه

۱۲- طبق بخشنامه ۰۷/۰۲/۹۲ – ۹۲/۱۷۹۲۷ برای تاسیس موسسات مترجمی اسناد با ارائه پروانه ترجمه امکان پذیر می باشد.

۱۳- طبق بخشنامه ۰۱/۰۴/۹۲ – ۹۲/۵۹۱۸۲ نقل و انتقال سهام همراه بینام در اداره ثبت شرکتها مورد آگهی ندارد و صورتجلسه نقل و انتقال سهام همراه با کپی مصدق شناسنامه و کارت ملی به همراه گواهی نقل و انتقال مالیاتی موضوع موضوع ماده ۱۴۳ قانون مالیات مستقیم جهت تطبیق و تکمیل بانک اطلاعات جامع سهامداران از متقاضی اخذ می گردد.

۱۴-طبق بخشنامه ۲۹/۰۴/۹۲ – ۹۲/۷۹۸۵۰ برای نقل و انتقال سهام بانام و بی نام نیاز به اخذ گواهی مالیاتی نقل و انتقال سهام موضوع تبصره یک ماده ۱۴۳ قانون مالیاتهای مستقیم می باشد.